plants

Verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis

Beheer eerst de bronnen

Nog voordat u nieuwe beademingsapparatuur hebt overwogen, kunt u de luchtkwaliteit in een verrassende mate regelen met vrij eenvoudige handelingen. Het elimineren of verminderen van de bron van de verontreinigende stof is bijna altijd gemakkelijker dan het vangen van de verontreinigende stoffen nadat ze zijn vrijgegeven in het huis. Verbod op roken binnenshuis is een duidelijk voorbeeld. Hier zijn enkele andere belangrijke.

Overweeg gesloten verbrandingstoestellen. Verbrandingsproducten uit apparaten voor de verwarming van ruimten of water mogen nooit worden gemengd met de binnenomgeving. De begrippen verzegelde verbranding, directe ontluchting en apparaten met elektrische ontluchting verwijzen allemaal naar apparaten die hun verbrandingsproducten via een afgedichte leiding onder positieve druk naar buiten afvoeren. Apparaten met afgedichte verbranding zijn overal verkrijgbaar en moeten altijd worden gebruikt wanneer de unit zich binnen de geconditioneerde ruimte bevindt.

ventiliate

Controleer de garage verbinding. Als uw huis een aangebouwde garage heeft, huur dan een professional in om ervoor te zorgen dat de verbinding tussen uw garage en uw woonruimte (inclusief kamers boven de garage) luchtdicht is om te voorkomen dat de uitlaatgassen en andere chemicaliën die u in uw garage bewaart, uw huis binnenkomen.

Controleer vocht. In veel huizen helpen bouw- en / of onderhoudsproblemen water om het huis binnen te komen en onheil te zaaien. De meest voorkomende en gemakkelijk gecorrigeerde fouten komen van het op ongepaste wijze wegwerpen van waterloods van het dak. Zorg er eerst voor dat regengoten weglopen van het gebouw, niet in de richting van de kelder of funderingswanden.

Gebruik veilige huishoudelijke producten. Gebruik verstandig pesticiden en reinigingsmiddelen en bewaar ze veilig. Kies verfproducten met een lage VOC-waarde en bouwmaterialen en afwerkingen waarvan bekend is dat ze de uitstoot van verontreinigende stoffen verminderen.

voc

Uitlaat lokaal, bij de bron

Als u de bron van verontreinigende stoffen niet kunt controleren, put u deze uit het gebouw waar deze is geproduceerd. Het kost veel minder energie om een ​​kleine hoeveelheid vochthoudende badkamer- of keukenlucht te verwijderen dan een groter volume lucht uit het hele huis. Gebruik tijdens het douchen of koken een uitlaatventilator om verontreinigende stoffen direct naar buiten af ​​te voeren voordat ze de luchtkwaliteit in andere kamers negatief kunnen beïnvloeden. Meestal kan dit worden gedaan met individuele afzuigventilatoren in badkamers en een afzuigkap boven het fornuis. Het openen van een raam is mogelijk niet voldoende om de lucht van vocht en andere verontreinigende stoffen vrij te maken, vooral op warme, rustige of vochtige dagen.

Filter Particulates

Naast het verwijderen van verschillende gassen met de hierboven besproken methoden, kunt u ook te maken krijgen met deeltjes zoals roet, stof, pollen en tabaksrook. Deze verontreinigende stoffen kunnen niet alleen met uitlaat worden behandeld, net zoals filters niet de beste manier zijn om gassen te verwijderen. Mechanische systemen die circuleren en lucht filteren door het huis zijn de beste benadering.

Algemene verdunning

Nadat lokale uitlaatgassen zijn toegepast om geconcentreerde verontreinigende stoffen aan de bron te verwijderen en eventuele deeltjes uit de lucht worden gefilterd, wordt aanbevolen dat huizen altijd een geplande ventilatiestrategie hebben die het algehele lichaam van aanhoudende verontreinigende stoffen verdunt door verouderde lucht te mengen met nieuwe lucht en deze te verplaatsen door het huis.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *